WEGE KRUPNIK

To był mój pierwszy krupnik, jaki kiedykolwiek zrobiłam i był przepyszny!


Składniki:

*bulion warzywny
*ziemniaki
*kasza jęczmienna
*2 ząbki czosnku
*kilka ziarenek ziela angielskiego
*kilka liści laurowych
*kilka ziarenek pieprzu
*natka pietruszki
*śmietana

Przygotowanie:

1.Przygotowujemy bulion, nie używam kostek rosołowych, wywar warzywny gotuję z włoszczyzny i dodaję do niego przyprawę jarzynkę ale o naturalnym składzie.

2.Ziemniaki kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do bulionu. Dodajemy też kaszę jęczmienną, ziele angielskie, pieprz, liście laurowe i rozgniecione ząbki czosnku. Gotujemy około 30-40 minut.

3.Po tym czasie doprawiamy zupę śmietaną.

4.Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Green and Vege , Blogger