WEGE SPAGHETTI

Od jakiegoś miesiąca jestem wprost uzależniona od wege spaghetti. W wersji bezmięsnej jest jeszcze lepsze! Co więcej, jeżeli jadłabym to spaghetti u kogoś nie uwierzyłabym, że jest bez mięsa. Jest naprawdę przepyszne i co ważne, bardzo proste i szybkie do wykonania.


Zapraszam ;)


WEGE SPAGHETTI

Składniki:

- makaron - wg preferencji, może być spaghetti, penne
- granulat sojowy - idealnie zastępuje mięso mielone
- przecier pomidorowy, pomidory w puszce lub passata pomidorowa
- czosnek
- przyprawy; sól, pieprz, oregano + wg uznania jakie lubicie (dodałam przyprawę do kurczaka, paprykę słodką)
- ser do posypania lub w wersji wegańskiej płatki drożdżowe

Przygotowanie:

1. Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu.
2. Na patelni lub w garnku zalewamy granulat sojowy wrzątkiem i czekamy aż zmięknie i nabierze wody.
3. Dodajemy przyprawy wg uznania i smażymy granulat kilka minut aby przesiąkł przyprawami
4. Dodajemy pomidory lub passatę pomidorową i czosnek, wszystko mieszam. Sos jest gotowy po kilku minutach.
5. Podajemy sos posypany serem lub płatkami drożdżowymi

Prawda, że łatwe i szybkie?


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Green and Vege , Blogger